10 نکته برای عکاسان مبتدی

به گزارش وبلاگ فوتبال، عکاسی دیجیتال ممکن است در ابتدا کمی مشکل به نظر برسد. دکمه های کنترل تنظیمات روی دوربین، گزینه های شخصی سازی و اصطلاحات مربوط به عکاسی ممکن است شما را سردرگم کند. پس اگر از عکاسان مبتدی هستید و تازه می خواهید عکاسی را آغاز کنید و به هدایت احتیاج دارید این مقاله می تواند برای شما مفید باشد. با استفاده از این راهنما یاد می گیرید که چطور دوربین تان را تنظیم کنید و عکس های بهتری بگیرید. با خبرنگاران همراه باشید.

10 نکته برای عکاسان مبتدی

این نکات خلاصه ای از دفترچه راهنمای دوربین شما نیستند بلکه 10 مورد ضروری برای آغاز عکاسی حرفه ای خواهند بود.

1. نگران کیفیت دوربین دیجیتال خود نباشید

زمانی که با گروهی همراه می شوید تا در کنار هم عکاسی کنید شاید فکر کنید کیفیت و مدل دوربین تان شما را از سایر دوستان، عقب می اندازد. اما این تفکر صحیح نیست. هر دوربینی قادر است تا تصاویر خیره نماینده ای ثبت کند. البته نباید این حقیقت را انکار کرد که دوربین هایی وجود دارند که محدوده دینامیکی (Dynamic Range) وسیع تری در اختیار شما می گذارند و سیستم فوکوس اتوماتیک کارآمد تری دارند. اما در نهایت این ترکیب بندی عکس است که آن را از سایر عکس ها متمایز می نماید؛ این که چه بخشی از منظره رو به روی خود را در کادر قرار دهید و چه بخشی را حذف کنید کاملاً به تصمیمات شما بستگی دارد نه کیفیت دوربین.

2. بهترین و مناسب ترین حالت عکاسی را انتخاب کنید

حالت های مختلف عکاسی که در دوربین های گوناگون وجود دارند، برای عکاسی سریع، بهترین گزینه ها هستند اما اگر می خواهید عکس های خلاقانه تری بگیرید باید از حالت های نیمه اتوماتیک و پیشرفته تر دوربین بهره ببرید. حالت تقدم دیافراگم (که در دوربین ها باعلامت اختصاری A یا AV معین می گردد) برای زمانی که می خواهید میزان عمق میدان را کنترل کنید بسیار مناسب است. در این حالت می توانید میزان عمق میدان را تنظیم و کنترل کنید و عکس های پرتره، منظره و ماکروی بی نظیری خلق کنید. حالت تقدم دیافراگم یک حالت نیمه اتوماتیک است. شما فقط میزان عمق میدان یا دریچه دیافراگم را تنظیم می کنید و سپس دوربین به طور اتوماتیک با توجه به نور محیط، سرعت شاتر مناسب را برای یک نورسنجی صحیح، تنظیم می نماید. حالت تقدم شاتر (که در دوربین ها با علامت اختصاری S یا Tv نشان داده می گردد) نیز به همین شکل عمل می نماید. در این حالت سرعت شاتر را شما تنظیم می کنید و بقیه تنظیمات مورد احتیاج به طور اتوماتیک توسط دوربین انجام می گردد. این حالت برای زمانی که می خواهید از یک فعالیت ورزشی عکاسی کنید، بسیار مناسب است. حالت برنامه (P) یک حالت اتوماتیک پیشرفته است که در این حالت، دوربین، دیافراگم و سرعت شاتر را تنظیم می نماید. در واقع این حالت ترکیبی از دو حالت قبل را در اختیار شما قرار می دهد.

3. خود را ملزم به استفاده از تنظیمات دستی نکنید

با وجود اینکه با در اختیار داشتن کنترل بیشتر روی تنظیمات دوربین، نتیجه کار رضایت بخش تر خواهد بود اما در بسیاری از موارد تنظیمات اتوماتیک نیز نتایج مطلوبی را ایجاد می نمایند. به عنوان مثال در خصوص تنظیم تعادل رنگ سفید (White Balance)، انتخاب حالت اتوماتیک یا AWB که مخفف عبارت Auto White Balance است، در بسیاری از شرایط، نتیجه خوبی خواهد داشت. البته ممکن است در مواردی مثل ترکیب نورهای مختلف یا شرایطی مانند غروب آفتاب نتیجه چندان دلچسب نباشد اما در حالت کلی در بسیاری از موارد، استفاده از حالت اتوماتیک جواب گو است. سیستم فوکوس اتوماتیک دوربین هم به مراتب نسبت به فوکوس دستی، سریع تر است. گرچه با انتخاب دستی نقطه فوکوس، نتیجه کار دقیق تر و مطلوب تر خواهد بود. استفاده از تنظیمات اتوماتیک برای ISO نیز، به کارتان سرعت می دهد. در این حالت، دوربین با توجه به نور محیطی، میزان حساسیت ISO را تنظیم می نماید و بدین ترتیب شانس شما برای داشتن عکس هایی بدون نویز را افزایش می دهد.

4. منتظر نور مناسب بمانید.

در واقع، مهم ترین بخش عکاسی، فکر کردن درباره کیفیت، کمیت و جهت نور هایی است که به سوژه مورد نظر می تابند. برای آشکار کردن جزییات و کاهش تضاد صحنه، بهتر است که در نور نرم و پراکنده عکاسی کنید. پرتره ها و عکس های ماکرو در در زیر آسمان روشن و کمی ابری نتیجه خوبی در بر خواهد داشت در حالی که در اواسط روز و هنگام ظهر، نور عکس بسیار تند و زننده خواهد شد. عکاسان مناظر طبیعی معمولاً ساعات اولیه روز را برای عکاسی انتخاب می نمایند. چرا که نور طبیعی در این ساعات و به خصوص هنگام طلوع و غروب آفتاب کمی بافت و گرما به عکس های مناظر روستایی و ساحلی، اضافه می نماید. استفاده از نور پس زمینه را امتحان کنید و زمانی که از یک جهت نوری به سوژه تابیده است عکاسی کنید. در حالتی که نور خورشید در پشت سرتان قرار گرفته، عکاسی را امتحان کنید؛ دقت کنید که سایه شما خللی در عکس ایجاد نکند. به طور خلاصه، همواره به نورهای اطرافتان دقت کنید و دوربین را در جایی مستقر کنید که بیشترین استفاده را از نور موجود ببرید.

5. با فرمت RAW عکاسی کنید

بیشتر دوربین های دیجیتال، امکان انتخاب دو فرمت مختلف را پیش رویتان می گذارند: RAW و JPEG. اگر تصاویرتان را با فرمت JPEG ذخیره کنید، تمامی تنظیمات دوربین در عکس شما ثبت می شوند. در این صورت اگر تصاویر ، خیلی تاریک یا خیلی روشن به نظر بیاییند یا رنگ های تصویر با رنگ های اصلی تفاوت داشته باشند، دیگر امکان اصلاح آنها در فتوشاپ و سایر نرم افزار های ویرایش عکس وجود نخواهد داشت. فرمت JPEG در مقایسه با سایر فرمت های تصویری، فشرده تر است و کیفیت عکس در اثر ویرایش ها و ذخیره سازی های متعدد، به شدت کاهش پیدا می نماید. اما زمانی که شما عکسی را با فرمت RAW ذخیره کنید، فایل تمام اطلاعات به دست آمده از سنسور دوربین را ذخیره می نماید. در حقیقت همه دوربین ها با فرمت Raw عکس می اندازند اما اگر شما حالت ذخیره سازی با فرمت JPEG را انتخاب نموده باشید، دوربین عملیات پردازش را انجام می دهد و در نهایت، نتیجه را با فرمت JPEG در کارت حافظه ذخیره می نماید. اگر فرمت RAW را برای عکاسی انتخاب کنید، کار پردازش عکس را خودتان انجام می دهید؛ یا در دوربین یا با استفاده از نرم افزار هایی مانند Lightroom. در این حالت می توانید زمان را به عقب ببرید! می توانید برخی از تنظیمات عکس را حتی پس از عکاسی، تغیر بدهید. تغییر تنظیمات تعادل رنگ سفید، تغییر حالت عکس و دستکاری میزان نوردهی و شارپنس عکس همه با استفاده از این فرمت، قابل انجام است. توجه داشته باشید که در این حالت نمی توانید تغییری در دیافراگم، سرعت شاتر، ISO و نقطه فوکوس ایجاد کنید. پس به هنگام عکاسی به انتخاب صحیح این اصول اولیه عکاسی، دقت کنید.

6. از نوردهی بیش از حد بپرهیزید

اگر عکسی، بیش از حد نوردهی شده باشد، این احتمال وجود دارد که جزییات قسمت های نورانی تر عکس از بین بروند. پس هنگام عکاسی باید دقت کنید که با تنظیم نوردهی مناسب از این اتفاق جلوگیری کنید. برای انجام این کار ابتدا نمودار هیستوگرام دوربینتان را پیدا کنید؛ همان نموداری که معمولاً در کنار عکس ها به نمایش در می آید. این نمودار یک تصویر کلی و خلاصه ای از اطلاعات مربوط به نوردهی را در اختیار شما می گذارد. نقاط روشن سمت راست و سایه ها یا نقاط تیره تر در سمت چپ قرار دارند. اگر نمودار هیستوگرام در سمت راست صفحه نمایش بالاتر باشد، به این معنا است که عکس بیش از حد نوردهی شده است. اگر این رخ داد از عملکرد جبران نوردهی یا (Exposure Compensation) دوربینتان استفاده نموده و عکس دیگری بیاندازید.

7. به صدای شاتر دقت کنید

دلایل متعددی باعث می شوند تا نتیجه کار، تار به نظر برسد؛ مثل فوکوس نکردن در نقطه صحیح. اما آن چیزی که تفاوت عمده ای ایجاد می نماید و تاثیر زیادی در شارپنس عکس ها دارد، انتخاب سرعت شاتر است که این مقدار باید با فاصله کانونی متناسب باشد. بنبراین سرعت شاتری معادل 1/50sec برای لنز 50 میلی متری، عکس هایی واضح به ثبت می رساند. احتیاجی نیست که هنگام تمرکز بر سوژه و عکاسی، دائما سرعت شاتر را چک کنید. کافی است به دقت گوش دهید. اگر هم صدای باز شدن و هم بسته شدن شاتر را به راحتی می شنوید، احتمال اینکه عکس هایتان تار شوند، زیاد است.

8. از اشتباهات خود نترسید

حتی عکاسان بزرگ و خلاق هم یک شبه به این جا نرسیده اند؛ بسیار کوشش نموده اند و قطعاً در این راه اشتباهات زیادی مرتکب شده اند، با دیدن تصاویر خیلی تاریک یا خیلی روشنی که انداخته اند، از عکاسی دلسرد شده و با دریافت عکس های خوب، حسابی ذوق زده شده اند. پس، از اشتباهاتتان نترسید و از آنها درس بگیرید و بدانید عکاسان بزرگ دنیا نیز اشتباهات ناشیانه ای داشته اند.

9. صدای دوربین را قطع کنید

صدای دوربین زمانی که روی سوژه ای فوکوس می کنید، آزار دهنده است. شاید با قطع کردن این صدا، عکاسی شما بهتر نگردد اما این کار را برای شما و اطرافیانتان لذت بخش تر می نماید.

10. پیش از هر چیز به پس زمینه سوژه، توجه کنید

فرقی نمی نماید که سوژه شما چقدر جذاب و چشمگیر باشد، اگر پس زمینه مناسبی برای آن انتخاب نکنید، نتیجه کار چندان رضایت بخش نخواهد بود. پس دقت کنید که المان های روشن و رنگی موجود در پس زمینه، بیشتر از سوژه اصلی، توجه مخاطب را جلب ننمایند. منبع: Digital Camera Worldمنبع: کجارو

به "10 نکته برای عکاسان مبتدی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "10 نکته برای عکاسان مبتدی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید