بهداشت مجاری ادراری را جدی بگیرید

به گزارش وبلاگ فوتبال، شرایط مجاری ادراری می تواند اطلاعات زیادی را درباره سلامت و شرایط جسمی فرد در اختیار پزشکان بگذارد.در این مطلب چند کارشناس به مسائل رایج مجاری ادراری و روش درمان آن اشاره نموده اند.

بهداشت مجاری ادراری را جدی بگیرید

بهداشت مجاری ادراری را جدی بگیرید

شرایط مجاری ادراری می تواند اطلاعات زیادی را درباره سلامت و شرایط جسمی فرد در اختیار پزشکان بگذارد.در این مطلب چند کارشناس به مسائل رایج مجاری ادراری و روش درمان آن اشاره نموده اند.

1) احتیاج حاد به دفع ادرار نشانه عفونت یا سندروم بیش فعال بودن مثانه است؛ اگر این علایم ناگهانی به همراه ناراحتی دفعی بروز کند، یعنی این که دچار عفونت شده اید. اگر این مشکل ادامه دار باشد، احتمال می رود که مثانه شما پرکار است. مثانه یک فرد بالغ قادر است نیم لیتر مایع را در خود نگه دارد که طی 24 ساعت بین 3 تا 7 بار تخلیه می گردد. اما در صورت پرکار بودن مثانه، حتی اگر مثانه نیمه پر باشد، احساس احتیاج به دفع ادرار ایجاد می گردد.

درمان: یک راه زمان بندی کردن برای رفتن به دستشویی است. هرگز بدون احتیاج به دستشویی نروید زیرا مثانه عادت به نگه داری اندازه کمی ادرار می نماید.

2) تکرر بیش از حد ادرار ممکن است نشانه دیابت باشد: یکی از علایم دیابت ، تکرر ادرار است. قند خون بالا باعث دفع مایعات بدن می گردد و تکرر ادرار ایجاد می نماید.

درمان: احتیاج به انجام آزمایش خون دارید. علایم دیگر دیابت شامل: تشنگی غیرقابل کنترل، دیر خوب شدن زخم ها و کاهش وزن است.

3) احساس سوزش هنگام ادرار کردن ممکن است به علت وجود کیست یا عفونت کلیه باشد: التهاب مثانه نوعی عفونت باکتریایی است که در زنان شایع تر است. علایم دیگر آن شامل تکرر ادرار، تیره یا کدر بودن ادرار است. عفونت کلیه با درد در قسمت پایین کمر همراه است. عفونت ادراری ممکن است به علت سنگ مثانه باشد.

درمان: التهاب مثانه طی چند روز خود به خود از بین می رود.

در غیر این صورت، پزشک دوره کوتاهی آنتی بیوتیک تجویز خواهد نمود. مصرف مایعات به خصوص آب زغال اخته را افزایش دهید تا التهاب مثانه برگشت نکند.

4) احساس احتیاج به دفع ادرار با حجم کم دارید؛ این نشانه ممکن است به علت بزرگ شدن پروستات یا واکنش به مسکن ها باشد؛ در مردان غده پروستات در اطراف مجرای ادراری در قسمت پایین مثانه قرار می گیرد. با بالا رفتن سن غده پروستات به طور طبیعی بزرگ می گردد و در صورت ایجاد مشکل مانع از دفع ادرار و باعث کم شدن حجم مثانه می گردد. مصرف مسکن ها ممکن است باعث ضعیف شدن عضله مثانه گردد .

درمان: طبق تجویز پزشک از داروهایی بهره ببرید که عضله های پروستات را تقویت می نماید.

5) بی اختیاری دفع ادرار ممکن است به علت استرس باشد: بی اختیاری ادرار اغلب به علت ضعف عضله یا وارد شدن آسیب به آن ایجاد می گردد.

درمان: مصرف دارو و انجام ورزش های مخصوص برای تقویت مثانه لازم است.

6) احتیاج به دفع ادرار در نیمه شب: این مشکل جزو علایم ضعف عضله مثانه است و در بعضی موارد نشانه سرطان پروستات است. هنگام شب بدن هورمون ضدادراری ترشح می نماید تا کلیه ها اندازه کمی ادرار فراوری کند. از 40 سالگی به بعد فراوری این هورمون ها کاهش می یابد و زود به زود احتیاج به تخلیه مثانه پیدا می کنید. افزایش تکرر ادرار در هنگام صبح نشانه مشکل مثانه است. در مواردی احتیاج به دفع ادرار شدید است، یا ادرار کردن سخت و یا حجم آن کم است که این علایم ممکن است نشانه سرطان پروستات باشد.

درمان: با پزشک خود مشورت کنید. اغلب مردان احتیاج به آزمایش برای تشخیص سرطان پروستات پیدا می نمایند. اگر موضوع صرفا ضعف مثانه باشد، ورزش های مخصوص لگن می تواند مفید باشد.

منبع:khorasannews.com

ارسال به وسیله کاربر محترم سایت : hasantaleb

منبع: راسخون

به "بهداشت مجاری ادراری را جدی بگیرید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بهداشت مجاری ادراری را جدی بگیرید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید