اینتل می خواهد دوباره اپل را به خرید تراشه هایش مجاب کند
به گزارش وبلاگ فوتبال، پت گلسینگر، مدیرعامل اینتل در جدیدترین صحبت های خود ادعا کرد می داند چگونه باید بار دیگر اپل را به خرید تراشه های خود مجاب کند.
اپل از سال گذشته تا به امروز، تصمیم گرفت به جای استفاده از تراشه های اینتل در محصولات خود، از تراشه سری M استفاده کند. تراشه های سری M بسیار قدرتمند هستند و با احتساب شب گذشته که از دو مدل M1 پرو و M1 مکس رونمایی شد، می توان گفت در حال حاضر سه تراشه از سری M معرفی شده اند. یکی از آن ها تراشه M1 مبتنی بر معماری ARM است که به وسیله شرکت TSMC و با لیتوگرافی 5 نانومتری با 16 میلیارد ترانزیستور فراوری شده است.
تراشه M1 را به نوعی باید نسخه قدرتمندتر A15 که در سری آیفون 13 به کار گرفته شده است دانست اما این موضوع اصلا در رابطه با تراشه هایی که دیشب رونمایی شدند صدق نمی نماید. اپل شب گذشته ادعاهای عجیب و شگفت انگیزی را مطرح نمود. این شرکت معتقد است تراشه های M1 پرو و M1 مکس حتی قادر هستند پردازنده i7 به کار رفته در مک های سال گذشته را هم پشت سر بگذارند. بنابراین به نظر می رسد اصلا احتیاجی نباشد که شرکت آمریکایی از اینتل که یک شرکت سازنده تراشه شخص ثالث به شمار میرود تراشه خریداری کند.
پت گلسینگر، مدیرعامل اینتل، کاملا عقیده متفاوتی دارد. او در صحبت های اخیر خود گفت: اپل به این نتیجه رسید که می تواند تراشه های بهتر و قدرتمندتری از ما فراوری کند. می دانید که کار آن ها هم بسیار در این زمینه عالی است. بنابراین کاری که ما باید انجام دهیم این است که تراشه ای قدرتمندتر از آنچه آن ها می توانند، فراوری کنیم. امیدوارم بتوانیم مثل بسیاری از فعالیت های دیگر، در طول زمان دوباره اپل را به عنوان مشتری خود داشته باشیم.
همان طور که اشاره شد، اپل شب گذشته از تراشه های تازه M1 پرو و M1 مکس رونمایی کرد. تراشه هایی که فوق العاده قدرتمند هستند و در مک بوک پرو 14.2 و 16.2 اینچی به کار گرفته شده اند. اپل در رابطه با قدرت پردازشی و گرافیکی این تراشه های خود کاملا مطمئن است و می گوید به لطف آن ها، تناسبی که بین قدرت و مصرف انرژی لپ تاپ های این شرکت به وجود می آید حتی بیشتر از لپ تاپ هایی است که از پردازنده های i7 و گرافیک های مجزا بهره می برند.
تراشه M1 پرو از 10 هسته پردازشی بهره می برد و پردازشگر گرافیکی آن هم 16 هسته ای است. این پردازنده در نهایت از 32 گیگابایت حافظه رم پشتیبانی می نماید که یکی از مدل های مک بوک پرو هم از این مقدار حافظه رم بهره می برد. M1 مکس اما تراشه ای بسیار قدرتمندتر با همان 10 هسته پردازشی اما با 32 هسته گرافیکی است که در نهایت از 64 گیگابایت حافظه رم پشتیبانی می نماید و اتفاقا این مقدار رم هم در یکی از مدل های مک بوک پرو به کار گرفته شده است.
تراشه M1 پرو از نسل گذشته خود یعنی M1 حدود 70٪ از لحاظ پردازشی سریع تر و 2 برابر از لحاظ گرافیکی قدرتمندتر است. همه این ها در حالی است که معماری پایه در M1 پرو مشابه نسل قبلی است. در مجموع این پردازنده از 33.7 میلیارد ترانزیستور بهره می برد که تقریبا دو برابر از تعداد ترانزیستورهای به کار رفته در تراشه M1 بیشتر است. گفتنی است تعداد ترانزیستورهای تراشه M1 مکس به 57 میلیارد می رسد.
مدیرعامل اینتل با این حال باز هم معتقد است که می تواند توجه اپل را به خود جلب کند
مدیرعامل اینتل با در نظر گرفتن تمام این ها، باز هم معتقد است می تواند تراشه ای فراوری کند که اپل را به خرید آن مجاب کند. اما این طور که به نظر می رسد، اصلا امکان ندارد این اتفاق رخ دهد مگر اینکه اپل در جایی که حضور دارد متوقف گردد و اینتل رو به جلو حرکت کند. چون در این زمینه دو نکته وجود دارد که اصلا نمی توان آن ها را نادیده گرفت.
اول اینکه اپل توانست تراشه ای فراوری کند که از لحاظ پردازشی و گرافیکی، فوق العاده قدرتمند و بهینه است و می تواند احتیاج کاربران اپل را به برترین شکل ممکن جوابگو باشد. نکته دیگری که باید به آن توجه کنیم این است که اپل با فراوری تراشه های اختصاصی، هماهنگی خوبی بین سخت افزار و نرم افزار خود به وجود می آورد و به همین دلیل عملکرد محصولاتش دگرگون می گردد. حال پرسشی که پیش می آید این است که آیا اینتل محصولات اپل را از خود شرکت بهتر می شناسد که بتواند تراشه ای متناسب با نرم افزار آن ها فراوری کند؟ یا اینکه آیا اینتل می تواند تراشه ای فراوری کند که از لحاظ فناوری، از آنچه TSMC برای اپل فراوری می نماید پیشرفته تر باشد؟ البته پت گلسینگر احتمال این را که روزی اپل تصمیم بگیرد ساخت تراشه هایش را به اینتل واگذار کند هم مطرح نمود اما بعید به نظر می رسد حالا حالاها شاهد این اتفاق باشیم.
گلسینگر در ادامه صحبت هایش گفت: در حال حاضر باید مطمئن شویم آنچه فراوری می کنیم از محصولات آن ها بهتر است. اینکه زیست بوم ما گسترده تر و باکیفیت تر است. اینکه ما می توانیم محصولاتی را فراوری کنیم که برای توسعه دهندگان و کاربرانشان مجذوب کننده تر و کاربردی تر است. بنابراین باید سخت بجنگیم تا بتوانیم پیروز نبرد در این زمینه باشیم. گفتنی است اینتل در حال حاضر برای شرکت هایی نظیر آمازون و کوالکام تراشه فراوری می نماید اما اپل را به عنوان یکی از مشتریان بزرگ خود از دست داد.
نکته جالب در این رابطه جایی است که وقتی از مدیرعامل اینتل پرسیده شد که آیا او از این بابت که شرکتش قرار است در آینده باز هم به عنوان سازنده تراشه برای اپل فعالیت کند ناامید است و تقریبا تسلیم شده است در پاسخ گفت: من هیچ وقت نمی توانم بپذیرم روزی پردازنده های اینتل در هیچ محصولی استفاده نشوند. اما نکته جالب تر جایی است که اینتل به تازگی در یوتیوب، اپل را مورد تمسخر قرار داد و حالا پرسش اینجاست که آیا واقعا این شرکت می تواند بار دیگر اپل را به عنوان مشتری بزرگ خود داشته باشد؟ گلسینگر می گوید که این اتفاق یک شبه رخ نخواهد داد و باید حتما کوشش زیادی در این زمینه داشت و شاید سال ها طول بکشد تا باز هم اپل برای محصولات خود، پردازنده های اینتل را به عنوان قلب تپنده برگزیند.
با در نظر گرفتن اتفاقاتی که در رویداد Unleashed اپل در شب گذشته رخ داد و با توجه به قدرت زیاد پردازنده های تازه این شرکت، فکر می کنید اپل در سال های پیش رو واقعا از لحاظ پردازنده به اینتل و فناوری این شرکت محتاج خواهد شد؟
منبع: PhoneArena
منبع: دیجیکالا مگ